Foundscape Experimental Setup #I @ EKWC (Europees Keramisch Werkcentrum) (2019)

  • Foundscape, Installations, Sound Installations
  • ?>

Het eindresultaat van drie maanden materiaalonderzoek naar de klankeigenschappen van keramiek was voor anderhalve week te zien en te horen in de expositieruimte van het Europees Keramisch Werkcentrum tijdens de driemaandelijkse Testcase.

Alle objecten waren te zien, en een klein aantal was ook te horen. Door middel van staaldraden hing dit kleine aantal objecten vanaf het plafond tot vlak boven de grond. Met solenoids (electromagnetische mechanische tik-modules) werden deze objecten aangetikt in een ritmische compositie die ik ter plekke gecomponeerd had.

Tevens was deze expositie de officiële aankondiging van het vervolgproject dat ik in het geheim in de weken voor de eindexpo samen met de medewerkers van het EKWC voorbereidde: een gelimiteerde productie van een vijftal porseleinen translucente geluidsobjecten die de eindconclusie vormden van mijn drie maanden onderzoeksperiode. De objecten combineren de eigenschappen van keramiek met licht en geluid, om de connectie van EKWC en STEIM te vieren, deze instanties bestaan in 2019 allebei 50 jaar.

Onder de naam Soundshapes produceer ik samen met het Europees Keramisch Werkcentrum en STEIM deze serie geluidsobjecten vanwege het 50 jaar bestaan van beide instellingen. De geluidsobjecten zullen deel gaan uitmaken van mijn toekomstige installaties en tevens worden verkocht door EKWC en STEIM, en zullen ook gebruikt worden als relatiegeschenk.